×
[PR]上記の広告は3ヶ月以上新規記事投稿のないブログに表示されています。新しい記事を書く事で広告が消えます。
お、You Tube にも落ちてたぞぅ!You have to learn Sushi etiquette before you go to Sushi restaurant! これを見てわははと笑いましたが、ジョークじゃないのになんか笑える英国製鮨マナービデオを発見してしまいました。↓
HOW TO EAT SUSHI
おぉ。いきなりナプキンI?すし屋でナプキン出てくるとこないよ~しかもすしと刺身は一緒に出てこないからっ!!お姉さん、割り箸こすってるし・・・現実は小説より奇なりとはこのことか~(追記:訳文載せました「続きを読む」をクリック)
訳文載せてみました。間違ってたら教えてください。()の部分、よく聞き取れませんでした。I'll try to transrlate this video. If you find mistakes, please tell me and correct them.
--How to eat Sushi--
Hello and welcome to videojug.
We are going to show you the correct way to eat Sushi.
*
こんにちは、videojugへようこそ。
これから正しい寿司の食べ方についてご説明します。
If you're new to Japanese food, don't be intimidated.
There are a fewdo and don'tdo's and don'ts, but (as for all food as that be enjoyed.)as with all food, it's there to be enjoyed.
*
日本食がはじめて、という方もご安心ください。
2-3のマナーはありますが、まずは食事を楽しんでください。
Sushi is cold cooked rice flavored with vinegar, shaped into bite-size pieces andon topthen topped with raw or cooked fish,
*
寿司とは、お酢で味付けした冷たいお米を一口サイズの大きさにしたものに、生魚や調理された魚が乗っかっている食べ物です。
all formed into a(roll...)a roll with fish, egg or vestables and wrapped in seaweed.
*
寿司は、魚やたまご、野菜などが海苔で巻かれています。
■Step1 What to expect
Your place setting should includes a napukin, a plate,
a small block called a Hashi-Oki onto which you'll rest your chopsticks,
and a small shallow dish. this is for pouring soy sauce into.
*ステップ1 はじめに
テーブルにはナプキン、皿、箸置きと呼ばれる、箸を置くための小さなブロック、そして醤油を入れるための小さな浅い皿が用意されます。
■Step2 Drinks
You may begin the meal wiht warm sake. This is an alcohoic wine- like drink made from(...ted)fermented rice.
*
ステップ2 飲み物
食事の前に温められた日本酒がでます。これはワインのようなアルコール飲料で、米から作られています。
It is then customarily move on to either green tea or(beverage) inbeer during the meal.Green tea should be served with a small hand-less cup, like this.If you are female, it is good mannar to hold the cup with one hand and withuse the other to support the bottom.
*
そして通常、食事中には緑茶か他の飲み物が給仕されます。緑茶はこのような取っ手のない小さいカップに入れられます。あなたが女性の場合は、片手でこのカップを持ち、もう一方の手でカップの底を支えるように持つのがよいマナーとされます。
■Step3 Chopsticks
Although it is easyer to eat larger pieces of Sushibywith your fingers,
you should also use the chopsticks for some pieces, and for Sashimi;athe thin slices of fish which often start the meal.
*
ステップ3 箸
大きい塊の寿司は手で食べるのが簡単ですが、小さいものや刺身に関しては、箸を使って食べます。刺身とは、薄くスライスした生の魚のことで、前菜としていただきます。
Youarewill most likely be withusing disposable wooden chopsticks.
Handy Hint
Wooden chopsticks often have a few loose splinters of wood which can makethe manthem unconfortable to hold. These can be removed by rubbing the sticks together. Do not let you (foresee)your host see doing this (as it in prices they are cheap)as it implies that they are cheap.
*
箸は、木でできた使い捨てのものがよく使われます。
豆知識
木の箸は、小さな木の棘が出ていて持ちにくい場合があります。その場合は、両方の箸をこすり合わせて棘を取り去るとよいでしょう。この場合、(安っぽく見えるので?)見えないところでやりましょう。
When selecting a piece of the sushi from a serving dish, use the wider end of the sticks, not the end you put in your mouse.
*
大皿から寿司を取るときは、先の広い方を使ってとりましょう。口に入れる方を使ってはいけません。
Never pass food to another person from your chopsticks to theirs. This mimics part ofthea Japanese funeral ritual and it is therefore considered extremely rude.
箸から箸へ、食べ物を受け渡してはいけません。これは、日本のお葬式の儀式を模していますので、とても失礼にあたります。
When you are not using your chopsticks, rest them onathe Hashi-Oki or clossacross your plate. But do not lean them on itthe edge of your plate.
*
箸を使わないときは、箸置きに置くか、自分の皿の上に置きます。皿の縁に斜めに立てかけてはいけません。
■Step4 Soy Sauce
Pour (a little) of soy sauce into your dish. Don't tip in too much. This is considered greedy or wasteful. You can take more if you need it.
*
ステップ4
醤油を醤油皿に注ぎます。たくさん入れすぎないように注意しましょう。欲張りか、無駄遣いのように思われます。足りない場合は、あとで足すことが出来ます。
■Step5 Wasabi
This is the extremely hot green paste(which) companied withtaht accompanies most Sushi dishes. Take a small amount with your chopsticks and carefully stir into your soy sauce. Again don't get too heavy handed as it would (overwrite)override subtle flavours Sushi that could offend the chief.
*
ステップ5 わさび
これは、寿司と一緒に出される、すごく辛い緑色の練り物です。箸で少しだけとり、醤油に加えて混ぜます。けして入れすぎないよう注意してください。入れすぎると寿司の繊細な味を打ち消してしまい、シェフに対して失礼です。
■Step6 Eating the Sushi
You should begin with Sashimi; slices of raw fish, handle these with your chopsticks and take time to savour the flavour. Then move on to rice base Sushi which you can eat with your hands or chopsticks whichever you prefer.
*
ステップ6 寿司を食べる
刺身から食べ始めます。刺身とは、生魚のスライスです。箸を上手に使って、時間をかけて味わってください。そして、次にお米ベースの寿司を食べ始めます。寿司は箸で食べても手で食べてもかまいません。
Pick the piece up and dip it fish-side-down in the soy sauce. Do notdowndunk the rice into the sauce this will make it too soggy and difficult to eat. Place the Sushi in your mouse fish-side-down too, (as it flavoure the fish not the rice as important here. ) as it is the flavor of the fish, not the rice that's important here.
Ideally you should eat the Sushipiece one go or (two to push). in one go, or two at a push. Try not to take a bite (....) on return it to your plate.
*
寿司を取り、魚がのっている面を下にして醤油に漬けます。このとき、お米の方を醤油に漬けてはいけません。醤油がしみて食べにくくなります。口に入れるときも、魚の面を下にします。ここではお米よりも、魚の風味を味わうのが重要だからです。一口か二口で食べきるようにしてください。齧ったものを皿に置かないようにしましょう。
■Step7 Pickled ginger
These are the pale pinkish slices often served with Sushi. The idea is to eat a sliceofin between Sushi pieces to clean the (pa...)palette. Use chopsticks for this, not your hands.
*
ステップ7 ガリ
これは、薄いピンク色のスライス状のもので、寿司によく添えられています。これは、寿司と寿司の間に、口の中をさっぱりさせるために食べるものです。ガリは手ではなく箸を使って食べましょう。
■Step8 Clear your plate
As much as possible, try not to leave any food on your plate. This is considered especially rude to leave rice.
*
出来るだけ、皿の上の食べ物は残さないようにしましょう。特に、お米の粒が残っているのはマナー違反です。
Done!
*
ごちそうさま!
--How to eat Sushi--
Hello and welcome to videojug.
We are going to show you the correct way to eat Sushi.
*
こんにちは、videojugへようこそ。
これから正しい寿司の食べ方についてご説明します。
If you're new to Japanese food, don't be intimidated.
There are a few
*
日本食がはじめて、という方もご安心ください。
2-3のマナーはありますが、まずは食事を楽しんでください。
Sushi is cold cooked rice flavored with vinegar, shaped into bite-size pieces and
*
寿司とは、お酢で味付けした冷たいお米を一口サイズの大きさにしたものに、生魚や調理された魚が乗っかっている食べ物です。
all formed into a
*
寿司は、魚やたまご、野菜などが海苔で巻かれています。
■Step1 What to expect
Your place setting should include
a small block called a Hashi-Oki onto which you'll rest your chopsticks,
and a small shallow dish. this is for pouring soy sauce into.
*ステップ1 はじめに
テーブルにはナプキン、皿、箸置きと呼ばれる、箸を置くための小さなブロック、そして醤油を入れるための小さな浅い皿が用意されます。
■Step2 Drinks
You may begin the meal wiht warm sake. This is an alcohoic wine- like drink made from
*
ステップ2 飲み物
食事の前に温められた日本酒がでます。これはワインのようなアルコール飲料で、米から作られています。
It is then customarily move on to either green tea or
*
そして通常、食事中には緑茶か他の飲み物が給仕されます。緑茶はこのような取っ手のない小さいカップに入れられます。あなたが女性の場合は、片手でこのカップを持ち、もう一方の手でカップの底を支えるように持つのがよいマナーとされます。
■Step3 Chopsticks
Although it is easyer to eat larger pieces of Sushi
you should also use the chopsticks for some pieces, and for Sashimi;
*
ステップ3 箸
大きい塊の寿司は手で食べるのが簡単ですが、小さいものや刺身に関しては、箸を使って食べます。刺身とは、薄くスライスした生の魚のことで、前菜としていただきます。
You
Handy Hint
Wooden chopsticks often have a few loose splinters of wood which can make
*
箸は、木でできた使い捨てのものがよく使われます。
豆知識
木の箸は、小さな木の棘が出ていて持ちにくい場合があります。その場合は、両方の箸をこすり合わせて棘を取り去るとよいでしょう。この場合、(安っぽく見えるので?)見えないところでやりましょう。
When selecting a piece of the sushi from a serving dish, use the wider end of the sticks, not the end you put in your mouse.
*
大皿から寿司を取るときは、先の広い方を使ってとりましょう。口に入れる方を使ってはいけません。
Never pass food to another person from your chopsticks to theirs. This mimics part of
箸から箸へ、食べ物を受け渡してはいけません。これは、日本のお葬式の儀式を模していますので、とても失礼にあたります。
When you are not using your chopsticks, rest them on
*
箸を使わないときは、箸置きに置くか、自分の皿の上に置きます。皿の縁に斜めに立てかけてはいけません。
■Step4 Soy Sauce
Pour (a little) of soy sauce into your dish. Don't tip in too much. This is considered greedy or wasteful. You can take more if you need it.
*
ステップ4
醤油を醤油皿に注ぎます。たくさん入れすぎないように注意しましょう。欲張りか、無駄遣いのように思われます。足りない場合は、あとで足すことが出来ます。
■Step5 Wasabi
This is the extremely hot green paste
*
ステップ5 わさび
これは、寿司と一緒に出される、すごく辛い緑色の練り物です。箸で少しだけとり、醤油に加えて混ぜます。けして入れすぎないよう注意してください。入れすぎると寿司の繊細な味を打ち消してしまい、シェフに対して失礼です。
■Step6 Eating the Sushi
You should begin with Sashimi; slices of raw fish, handle these with your chopsticks and take time to savour the flavour. Then move on to rice base Sushi which you can eat with your hands or chopsticks whichever you prefer.
*
ステップ6 寿司を食べる
刺身から食べ始めます。刺身とは、生魚のスライスです。箸を上手に使って、時間をかけて味わってください。そして、次にお米ベースの寿司を食べ始めます。寿司は箸で食べても手で食べてもかまいません。
Pick the piece up and dip it fish-side-down in the soy sauce. Do not
Ideally you should eat the Sushi
*
寿司を取り、魚がのっている面を下にして醤油に漬けます。このとき、お米の方を醤油に漬けてはいけません。醤油がしみて食べにくくなります。口に入れるときも、魚の面を下にします。ここではお米よりも、魚の風味を味わうのが重要だからです。一口か二口で食べきるようにしてください。齧ったものを皿に置かないようにしましょう。
■Step7 Pickled ginger
These are the pale pinkish slices often served with Sushi. The idea is to eat a slice
*
ステップ7 ガリ
これは、薄いピンク色のスライス状のもので、寿司によく添えられています。これは、寿司と寿司の間に、口の中をさっぱりさせるために食べるものです。ガリは手ではなく箸を使って食べましょう。
■Step8 Clear your plate
As much as possible, try not to leave any food on your plate. This is considered especially rude to leave rice.
*
出来るだけ、皿の上の食べ物は残さないようにしましょう。特に、お米の粒が残っているのはマナー違反です。
Done!
*
ごちそうさま!
PR
この記事にコメントする
Recent Posts
Sponsored Links
Archives
Categories